“Wat doe jij met een ton?”

Stuur jouw ontwerp voor 31 maart in en maak kans op €2.500,- om jouw tuin waterproof te maken!

Ontwerp een waterproof tuin en maak kans op geldprijzen tot €2.500,- en regentonnen!

Is jouw tuin wel waterproof? Ontwerp een waterproof versie van jouw tuin, waarbij een regenton de basis is. Hoe richt je de rest van je tuin in? Doe mee met deze wedstrijd en win! Met de prijzen kun jij jouw tuin waterproof maken.

Meedoen? Mail een plaatje/foto en omschrijving van je ontwerp o.v.v. je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl.

Met zo’n waterproof tuin raak je beter bestand tegen de steeds vaker voorkomende hevige regenval én benut je het gratis regenwater beter. Een regenton in de tuin voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar een waterproof Haarlemmermeer is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen – klein en groot. En je kunt natuurlijk veel meer doen! Wat doe je met het water dat je opvangt? Het opgevangen water in de regenton kun je gebruiken om de planten water te geven als het droog is. Mooi! En verder? Op www.haarlemmermeerwaterproof.nl vind je tips. Of je kunt het Handboek voor de Watervriendelijke tuin downloaden. Die staat ook boordevol tips!

TIP: Maak je ontwerp zo mooi mogelijk, zodat je de jury en het publiek overtuigd van jouw ontwerp! Wil je makkelijk een plaatje van je ontwerp maken? Gebruik www.tekenjetuin.nl. Je kunt natuurlijk ook een leuk filmpje van je tuin maken, met uitleg van hoe je wilt dat het gaat worden. Of teken je tuin en maak daar een foto of PDF van.

Er zijn 2 soorten prijzen te winnen:

 1. De jury beoordeelt de plannen, waarvan de 3 beste plannen een prijs winnen: een geldbedrag voor het realiseren van het ontwerp. Het prijzengeld is als volgt verdeeld: €2.500,- (hoofdprijs), €1.000,- (tweede prijs), €500,- (derde prijs). De winnaars worden uiterlijk 20 april bekend gemaakt.
 2. Alle inzendingen worden in een album op de facebookpagina van NMCX Centrum voor Duurzaamheid geplaatst. Deelnemers kunnen hun omgeving daarop laten stemmen door hun ontwerp te liken*. De 10 inzendingen met de meeste likes, winnen een houten regenton (oud wijnvat) van Boomkwekerij Tas t.w.v. €129,-, incl. btw en bezorging, excl. aansluiting. Stemmen op Facebook kan tot 7 april 12.00 uur. De winnaars worden uiterlijk 20 april bekend gemaakt.

*LET OP: alleen de likes binnen het album van NMCX tellen.

Voor nieuws, tips en een overzicht van de inzendingen: Houd de facebookpagina van NMCX in de gaten! Heb je vragen over deze wedstrijd neem contact met ons op via info@haarlemmermerwaterproof.nl of kom naar een van de evenementen die we in de wedstrijdperiode organiseren:

17 maart – Tuincentrum Suidgeest – Hoveniers staan klaar om al je vragen over een waterproof tuin te beantwoorden. Ook kunnen zij je helpen met het ontwerp door middel van tekendetuin.nl.

24 maart – Gamma Hoofddorp – Hoe sluit je een regenton aan? Kom naar de workshop “regenton aansluiten”!

25 maart – Winkelcentrum De Vier Meren – Om mensen bewust te maken dat wij met zijn allen zelf iets kunnen doen tegen wateroverlast is Haarlemmermeer Waterproof op 25 maart spectaculair aanwezig in Winkelcentrum De Vier Meren.

Wat zijn de spelregels?

 1. de tuin in kwestie moet zich in Haarlemmermeer bevinden
 2. er moet een regenton in het ontwerp zitten
 3. deelname aan de wedstrijd bestaat uit een foto van de “oude” tuin, een omschrijving en een beeld van je ontwerp voor de nieuwe tuin
 4. deelnemers zijn verplicht een naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer op te geven
 5. deelnemen kan tot en met 31 maart door te mailen naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl
 6. winnaars van de geldprijzen worden uiterlijk 20 april op de hoogte gebracht van hun prijs
 7. winnaars van de facebook actie worden op facebook bekend gemaakt
 8. winnaars moeten hun prijs besteden aan de inrichting van hun tuin
 9. de bedragen van de geldprijzen zijn inclusief BTW
 10. winnaars moeten de prijs in 2018 besteden
 11. winnaars moeten na afloop beschikbaar zijn voor een interview over en fotografie van de nieuwe tuin
 12. over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd